18:00

Frövi IK

Referat: Finnerödja IF - Frövi IK

Ingen bra prestation av Frövi.
Årets andra seriematch spelades borta mot Finnerödja IF. Finnerödja Idrottsplats bjöd på en spelplan som är lite mindre än vad vi är vana med och när man spelar på en kort och smal plan krävs rätt inställning, högt tempo och förmågan att hålla bollen inom hela laget. Tyvärr levererar vi inte detta i första halvlek då vi är alldeles för passiva och försiktiga i vårt spel. I första halvlek skapar vi inga farliga anfall och är inte nära att näta. När vi inte är på tåna blir det luckor mellan lagdelarna och då är det svårt att spela ett vinnande spel och våra brister nyttjade hemmalaget flera gånger i första halvlek och vid två tillfällen rasslade det till i Frövis mål så när domaren blåste av i halvtid var ställningen 2-0 till hemmalaget. Paul behövde inte läxa upp spelarna i paus då spelarna själva var kritiska till sitt spel och förstod att vi måste höja oss rejält. I andra halvlek är det ett annat Frövi på plan. Vi vågar spela tuffare och närmare motståndarna och har också ett högre tempo. Om första halvlek var Finnerödjas så var andra halvlek Frövis. I andra halvleks 4:e minut får vi ett jätteläge att reducera då vi får en indirekt frispark inne i hemmalagets målområde. Tyvärr förvaltar vi inte chansen utan skottet (efter petning) räddas... synd mål där och vi hade fått en kanonstart. Vi skapar några fina lägen i andra men inne i boxen får vi inte till avsluten. i Matchminut 76 får vi hopp då Danne sätter reduceringen (2-1) med pannan efter ett fint inlägg från vänster av Wille. I matchminut 86 fälls Murre och Frövispelarna ropar på straff men domaren dömer frispark precis på straffområdslinjen. Ett fint frisparksläge som tyvärr blev resultatlös. Vi trycker på och går för kvittering och är nära då vi b la i slutet av matchen får en hörna som slås perfekt och bollen dimper ned inne i målområdet - ett jätteläge - men ingen frövitå finns där. Vi når ingen kvitteringen utan det blir förlust med 2-1. Två insläppta mål är alltid surt men vi ger högt betyg till vår målvakt Linus W som gjorde en bra match.